Főoldal Információk Miért kellene polyuretán felületű implatátumot választanom?

Miért kellene polyuretán felületű implatátumot választanom?

Évek óta a polyuretán felületű mellimplantátumok hordozzák a legkisebb kapszuláris kontraktúra (tokzsugorodás) rátát, mely a leggyakoribb oka az újabb beavatkozás szükségességének. Ez a ráta a polyuretán hab felületű implantátumok esetében 1-3% 15 éven belül! Ez a legjobb arány, melyet egyetlen texturált felület sem képes biztosítani. Ezek a számok tudományosan vannak alátámasztva neves plasztikai sebészek tanulmányaival és publikációival, nem marketing jellegűek.
Dr. Neal Handel 25 év távlatában összehasonlította a sima, a texturált és a polyuretán felületek komplikációs rátáit és az eredményt egy tanulmányban publikálta 2006-ban: jelentősen alacsonyabb kapszuláris kontraktúra rátát talált a polyuretán felület esetében. Ezt az eredmény Dr. G. Vazquez is alátámasztotta 18 évet felölelő vizsgálatában (Polyurethane-coated Silicone Gel Breast Implants used over 18 years).

Természetes érintése van a polyuretán implantátumoknak?

Számos cikkben olvashatjuk, hogy a polyuretán felületű implantátumok kevésbé tünnek idegennek, sokkal közvetlenebbek,mint más implantátumok. „A polyuretán implantátumoknak sokkal természetesebb alakjuk van és gyengédebbek” – 2010, Dr. Bassetto.
A bizalom a polyuretán felületben tehát magáért beszél, de ne felejtsünk el a különböző típusokról és márkákról is tájékozódni, mivel ahogyan az a texturált implantátumok esetében is megjelenik: különböző minőségű (erősségű) és múlttal rendelkező implantátumok érhetőek el. Érdemes tehát tovább informálódni és a legmegbízhatóbbat választani.

silimed-profilok-magas-alacsony-szeles-implantatum-mell-nagyobbitas-szilikon-polyuretan2

PU mellimplantátumok különböző típusai

Személyes tapasztalat: Budapesten néhány klinikán elutasítják a polyuretán implantátumokat. Ez nem azt jelenti, hogy nem jók, csupán szerződésben állnak egy gyártóval, akinél nem érhetőek el, vagy egyszerűen a régen megszokott texturált vagy sima felülettel szeretnek dolgozni. Ezzel a kijelentésükkel valószínűleg hamar elvesztenék a pácienst, ezért gyakran érvelnek olyanokkal, mint például: nem nyújt természetes érzést; nem is jobbak igazán; túl drága; hullámosodik; nagyobb bemetszést kell ejteni, ami esztétikailag csúnyább lesz. Ezek az alaptalan érvek hangoznak el, érdemes utánaolvasni, akár a blogomon, akár az interneten, egyik sem állja meg a helyét. Ebben az esetben érdemes más plasztikai sebész orvost keresni, aki bővebb felvilágosítást fog és tud adni az előnyeiről és az esetleges hátrányairól!

Ez a cikk felvilágosítást, tájékoztatást nyújt. Mielőtt elhatározásra szánná el magát, mindenképp konzultáljon a plasztikai sebészekkel!

Kapcsolódó: Kúp alakú Silimed Polyuretán mellimplantátum: a felemelő mellnagyobbítás / 2013

Forrás: pureimplants.com
1. N Handel: Long-term Study of Outcomes, Complications and Patient Satisfaction with Breast Implants. PRS( 2006).
2. Vasquez, G. Polyurethane-Coated Silicone Gel Breast Implants Used for 18 years. Aesthetic Plastic Surgery (2007).
3. Bassetto: Histological Features of Periprosthetic Mammary Capsules: Silicone vs. Polyurethane. Aesthetic Plastic Surgery (2010).

1 HOZZÁSZÓLÁS

  1. […] Az előfordulás valószínűsége sokkal inkább a megfelelő minőségű és felületű mellimplantátum miatt van, mintsem a szerencse függvénye. Az ajánlott, tanúsítvánnyal rendelkező gyártók rendelkeznek megbízható komplikációs rátákkal, ahol láthatjuk, hogy mekkora az előfordulási esélye például a tokzsugorodásnak.       Polyurethán (Silimed) hab-felületű mellimplantátum választása esetén szinte nincs, csak 1% körüli a tokzsugorodás kialakulása 15 éven belül. A piacon nincs még egy olyan minőségű és technológiájú mellimplantátum, ami ennyire alacsony kapszuláris kontraktúra rátával rendelkezik. További információ erről: http://www.mellimplant.hu/miert-kellene-polyuretan-feluletu-implatatumot-valasztanom/. […]

Hozzászólás