Főoldal Hírek 7 mellforma van a világon, na milyen melltartó illik rájuk?

7 mellforma van a világon, na milyen melltartó illik rájuk?

Bár mindegyik másnak látszik, a valóságban 7 típusú mell létezik a világon.

1. Kerek

Amikor a két mell mé­rete megegyezik és a mellbimbóhoz viszonyítva az alsó és a felső része is teljesen egyforma, akkor beszélünk kerek formáról. Ilyen esetben nincs szükség párnázott melltartóra, sőt ha nem túl nagy, akkor még merevítőpántra sem. Az ilyen formájú mellre a legegyszerűbb melltartó is tökéletes, nem kell változtatni a formáján, érdemes úgy viselni, ahogy azt a természet megteremtette.

2. Kelet-nyugati irány

Ha úgy állnak a mellek, hogy a mellbimbók kifelé néznek, akkor a kelet-nyugat típusba tartozik a mell. Ez akkor is érvényes, ha csak az egyik mell néz egy kicsit kifelé a mellkastól. Az ilyen formára t-shirt melltartó javasolt, ez kisimítja az alakot és felhívja a mellekre a figyelmet. Nagyságtól függően segíthet a merevítőpánt is, a párnázás felesleges.

3. Tér

Az oldalra álló mellek között na­gyobb tér van. Ilyen formájú mellük általában a teltebb hölgyeknek van, ellentétben a kelet-nyugati irányú típussal. Nagyon jól áll rajtuk az olyan melltartó, amely kicsit megemeli a melleket, főként oldalról. Felesleges számukra a párnázás, ajánlottak a merevítőpántos modellek, ezek nagyon szép dekoltázst alakítanak ki.

4. Könnycsepp

Ez a forma pontosan olyan, mint az elnevezése: kerekek, de a felső részén valamivel kevésbé, mint az alsó részen. Ők igazán szerencsés helyzetben vannak, mert szinte az összes típusú melltartó remekül áll rajtuk. Érdemes addig próbálgatni, amíg megtalálják a tökéletes méretet, hogy sehol ne vágjon be a fehérnemű széle.

5. Kicsi

A kisebb mellek általában az alsó részükön szélesebbek, mint a felsőn, és valamivel hosszabbak, mint a szélességüknél. Nekik nagyon jól állnak a bélelt melltartók, persze csak akkor, ha időnként valamivel nagyobbnak szeretnék mutatni a mellüket. Ideálisak számukra vékonyabb anyagból, selyemből vagy csipkéből készült darabok is, mivel ezek még inkább kiemelik a szép formákat.

6. Aszimmetrikus

A legtöbb nőnek aszimmetrikus a melle valamennyire. Van, akinél ez csak az évek mú­lásával lesz látványosabb, másoknál már egészen fiatalon látható a különbség. Ez nagyon jól pa­lástolható azzal, ha a kisebb oldalon kivehető bélést használnak. Amennyiben nagy a különbség, úgy speciális melltartót érdemes vásárolni.

7. Harang

Ezek formára hasonlóak a kicsi mellekhez, vagyis az alsó részük szélesebb, mint a felső, de méretre nagyobbak. Éppen emiatt számukra ajánlott olyan melltartót viselni, ami alulról támasztja meg azokat. A párnázás általában felesleges, ahogyan a merevítőpánt is, mivel már egy megfelelő méretű melltartó is nagyon szép dekoltázst alakít ki.

A mellplasztika után kérdés, hogy a kompressziós melltartó viselését követően  a 4-6. hét után kell-e hordani melltartót, valamint ha igen, akkor milyen típusú javasolt. Azok, akiknek a bőre feszes a mellnagyobbító műtét után, gyakran elhagyják a melltartó használatát, hiszen az elveszti számukra a korábbi funkcióját: melleik feszesek és teltek. Azonban a szakemberek ajánlják a melltartó viselését a mellnagyobbítás után is, annak ellenére, hogy bebizonyosodott, hogy azoknak, akik sokat hordtak melltartót, valóban jobban lógni kezdett a melle. Sokan ezért az aranyszabályt választják: mindent lehet, csak mértékkel!

Forrás: http://www.borsonline.hu/test-es-lelek/7-mellforma-van-a-vilagon-ilyen-melltarto-illik-rajuk/110139

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás