Főoldal Hírek Melltartóval vagy anélkül? Itt a válasz, mitől ereszkednek meg a mellei!!!

Melltartóval vagy anélkül? Itt a válasz, mitől ereszkednek meg a mellei!!!

Készítettek egy tanulmányt, amiben kutatók 15 évig vizsgáltak több mint 300 fiatal és középkorú nőt. Azt kutatták, hogy mennyiben befolyásolja egy nő mellének megereszkedését a melltartóviselés. És igen, bebizonyosodott, hogy azoknak, akik sokat hordtak melltartót, valóban jobban lógni kezdett a melle. És tudjátok, mi ebben a szörnyű? Hogy régebben, amikor bejött ez az egész “szexinek kell lenni és ezért melltartót kell hordani” dolog, ezeket a fehérneműket úgy adták el, hogy pont azért kell a melltartó, mert az majd megakadályozza a mellek megereszkedését.

Amellett, hogy ennek a testváltozásnak számos genetikai oka lehet és van is, a melltartók hatással vannak a mellszövetekre, amiknek pont az lenne a célja, hogy erősítsék és védjék a mellünket.

Ez persze nem azt jelenti, hogy soha nem lehet melltartót viselni, de ha tényleg semmi szükség rá és nem azért mentek a sarki közértbe, hogy szexizzetek az eladó fiúnak, akkor legalább ilyenkor élvezzétek ki a természet nyújtotta szabadság érzését. Mindenesetre azt ne felejtsétek, hogy sportoláshoz viszont igenis kötelező a melltartó, ami kellően a helyén tartja a melleket és védi a kötőszöveteket.

Forrás és a tanulmány: http://www.techly.com.au/2015/07/16/bras-actually-make-breasts-sag/

1 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás