Főoldal Információk Kérdőív eredmények

Kérdőív eredmények

2015 óta több, mint 100-an töltötték ki a kérdőívet, mely arra hivatott, hogy a mellnagyobbító műtéteken átesett nők elégedettségét feltárja. Jó sok információ összegyűlt, ebben a bejegyzésben olvashatjátok az eredményeket.

Hogyan választunk?

Legtöbben referencia, ajánlás alapján választanak plasztikai sebészt a mellnagyobbító műtétekhez. Szintén fontos szempont a konzultációkon kialakult szimpátia és a közelség. A válaszok alapján azonban nem a pénz számít, a kiajánlott ár a legkevésbé fontos a döntésben.

A felmérésből az is kiderült, hogy a hölgyek 64%-a általában már a konzultációt követő hetekben rászánja magát a mellnagyobbító műtétre, valamint csak minden második páciens látogat el más plasztikai sebész konzultációjára is.

A döntés során a legtöbben hagyatkoztak a sebészek javaslatára az implantátum fajtáját illetően, megbíztak az ajánlásban, de olyanok is akadtak, akik informálódtak az implantátumok fajtáit illetően és a kiválasztott márkát ültették be az orvossal.

Elégedettség

Legtöbben elégedettek az eredménnyel (lásd ábra), de sokan vannak olyanok is, akik legközelebb körültekintőbbek lennének és bár bánják, hogy nem szántak elég időt a választásra.

A mellnagyobbítás oka döntő többségben esztétikai megfontolás, méret tekintetében pedig a 250-450 ml a legkedveltebb választás. A válaszadók 7%-a nem tudja, hogy milyen mellimplantátumot helyeztek be nekik. Formát illetően a kerek, felületet illetően az érdes a leggyakoribb választás. A következő márkák a legnépszerűbbek: Mentor, Silimed, Sebbin, Arion.

Leggyakoribb komplikáció

A leggyakoribb komplikációként az aszimmetria, az implant láthatósága, a redőződés illetve az elmozdulás fordult elő.

Zárójelentés nélkül egy tapodtat se!

A kérdőívet kitöltő mellnagyobbításon átesett hölgyek közül többen is kiemelték, hogy nem kaptak zárójelentést a műtétről, illetve „elfelejtették odaadni” nekik. Erre szeretném felhívni a figyelmet, zárójelentés nélkül senki ne menjen el a műtétről, hiszen ezzel igazolható a beavatkozás: probléma esetén szükség lesz erre a papírra! A mellimplantátumokhoz tartozó garanciára is érdemes figyelni.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás