Főoldal Márkák Mellimplantátumok: a MENTOR márka

Mellimplantátumok: a MENTOR márka

A Mentor történetének áttekintése

A Mentor vállalatot 1969-ben alapították Minneapolis-ban (USA), kezdetben urológiai és szemészeti orvosi termékeket gyártott. A Mentor több, mint 20 éve gyárt mellimplantátumokat.

mentor-implant-mellnagyobbitas-plasztika-szilikon21984-ben a Mentor megszerezte az amerikai kórházak ellátási Heyer-Schulte részlegét Santa Barbarában (California). Ez megkétszerezte a Mentor bevételeit és elkezdték kiszélesíteni termékpalettájukat. Kezdetét vette a mellimplantátumok gyártása is, mely vezető pozíciót szerzett a cégnek a plasztikai sebészet piacán, melyet aztán az USA-ban a SILIMED tört le, hiszen az addigi duopoliumot (hiszen addig csa a Mentor és egy másik USA cég adhatott el Észak-Amerikában). A Mentor támadta is a SILIMED-et, azonban a pert a SILIMED nyerte.

1985 – Mentor otthagyta minneapolisi székhelyét és Santa Barbarán alapított gyárat.

1994 – A Mentor géllel töltött mellimplantátumait Európa számára Leidenben, Hollandiában, azaz az Európai Unióban gyártják.

MENTOR márka1999-ben a Mentor megvált a szemészeti részlegétől. A plasztikai sebészet illetve az urológia vált fő növekedési irányzatává.

2006 – Mentor megvált az urológiai részlegétől is.

2006-ban engedélyt kaptak a legszigorúbb szervtől, az FDA-től (Amerikai Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerbiztonsági Hatósága) a szilikon MemoryGel® implantátumok forgalmazására az Egyesült Államokban. Ehhez nagyon szigorú és részletes, 10 évre visszamenő klinikai elemzéseket és adatokat kellett felmutatni, amelyek alátámasztják az implantátumok kiemelkedő megbízhatóságát és minőségét.

2007-ben a Mentor megvásárolta a Perouse Plastie, francia vállalatot. A Perouse Plastie 1992 óta tervez és gyárt mellimplantátumokat . A Perthese mellimplantátumokat Franciaországban gyártják.

2009-ben a többségi tulajdonos a J& J vállalat lett.

Használt sterilizáció: dry-heat

MENTOR legfőbb minősítései:

  • FDA engedély

Sima és texturált felületű szilikon, valamint sóoldatos mellimplantátumokat kínál. Elérhető formák: kerek és csepp.

Típusok

MemoryShape® emlőimplantátum: 10 éves sebészeti használat, 70 országban elérhető. Tudnivalók, komplikációs ráták: http://www.mentorwwllc.com/Documents/102942-001RevBPIDSFinal.pdf

MemoryGel® mellimplantátum: 20 éves használat. Tudnivalók, komplikációs ráták: http://www.mentorwwllc.com/Documents/102898-001A%20Important%20Information%20Aug.pdf, http://www.mentorwwllc.com/Documents/gel-PIDS.pdf

MENTOR® SPECTRUM® sóoldatos implantátum. Tudnivalók, komplikációs ráták: http://www.mentorwwllc.com/Documents/SalineSpectrumPIDS.pdf

Mentor MemoryShape

Mentor MemoryShape

Garancia

Szakadás: Életre szóló garancia a mellimplantátum igazolt szakadása esetére, valamint ha az az implantálás dátumától számított 10 éven belül történik, 1000 €-ig terjedő pénzbeli támogatás.

Kapszuláris kontraktúra: Az implantálástól számított 10 éven belül felmerülő kapszuláris kontraktúra (Baker III és IV) esetén ingyenes implantátumcsere.

Elmozdulás, hullámosodás: nincs garancia.

A garancia a 2013. május 1. után beültetett szilikon géllel töltött MENTOR® vagy PERTHESE™ mellimplantátumokra vonatkozik. A 2013. május 1. előtt beültetett MENTOR® vagy PERTHESE™ szilikon mellimplantátumokra a Mentor PatientSafe korlátozott garancia vonatkozik, életre szóló Mentor termékcsere vagy PERTHESE minőségbiztosítási program.

Mellimplantátumok összehasonlítása márkák szerint: összehasonlítás.

Forrás:

http://www.mentorwwllc.com/global-us/AboutUs.aspx

mentor_garancia.pdf

Képek forrásai:

http://media.drguerra.net/azbreasts.com/img/photo/MemoryShapeSizes_980x597.jpg

http://www.genesisokc.com/sites/genesis2/uploads/images/Memory-gel-implant-cut-in-half.jpg

http://leeplasticsurgery.net/lps/wp-content/uploads/2014/07/Mentor-MemoryGel-Breast-Implants.jpg

1 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás