Főoldal Márkák Mellimplantátumok: a SILIMED márka

Mellimplantátumok: a SILIMED márka

A SILIMED brazil cég, Rio de Janeiro-ban van a székhelye, 1978 óta van jelen a piacon, a világon 5 kontinensen, több mint 75 országban. Kétféle típust gyártanak: TRUE TEXTURED (un. érdes felületű texturált implantátumok) és a PURE POLYURETÁN hab felületű magas kohezitású BIODESIGN géllel töltött emlőimplantátumokat.  Az USA-ban a Sientra cég képviseli az értékesítést. Magyarországon a HENDER-medical Kft. látja el a kizárólagos képviseletet, weboldaluk: www.silimed.hu

A SILIMED történetének áttekintése

1978 – a SILIMED megkezdte működését Brazíliában, központja a „plasztikai sebészet fővárosaként” emlegetett Rio de Janeiroban van.

1980 – SILIMED elkezdi gyártani a szilikon implantátumokat Brazíliában;

1989 – a SILIMED elkezdi a PURE POLYURETÁN mellimplantátumok értékesítését Brazíliából Európába. A gyártásban ekkortól további új technológia kerül bevezetésre: a POLYURETÁN felület un. vulkanizációs eljárással készül, mely további előnyökkel és know how-val bír, amely óriási innovációt jelent a SILIMED által. (ezt korábban USA-ban gyártották 1968-tól, melyet a Rio de Janeiro-i székhelyű cég vett át)

1993- A SILIMED az első implantátumgyártó a világon, amely egyedi sorszámmal látja el minden termékét, mely biztosítja a gyártástól a beültetésig a nyomon követhetőséget, ami példa értékűen mutatja a minőségi gyártást, mely garanciákat biztosít.

1995 – a SILIMED minden típusú implantátumát Európában egy német cég által értékesíti. A német cég sajátjaként kezelte a SILIMED nevet, mely csupán a SILIMED korábbi disztribútora volt, amely vállalat kizárólag az értékesítést végezte 2009-ig az Európai Unió összes országában. A gyártás mindvégig Rio de Janeiroban történt a SILIMED által.

1999 – a SILIMED az 510K szerint regisztrációt kapott az FDA –tól – amely a világ legszigorúbb minősítési rendszere, amely azt jelenti, hogy a termék valóban minőségi-  mégpedig a sóoldattal töltött szilikon emlőimplantátumok kifejlesztésére és a klinikai vizsgálatokra – ide értve a mellnagyobbító -, a rekonstrukciós és az un. revíziós beavatkozásokat az Egyesült Államokban.hsc-silimed-implantatum-szilikon

2002 – az FDA elfogadja az un. Pre-market 10 évnyi klinikai vizsgálatok eredményeit (SILIMED szilikon gél implantátumok terén a mellnagyobbítás, a rekonstrukciós és az un. revíziós műtétek esetén), így FDA engedélyezés elindul az FDA által, mely a világ legszigorúbb minősítési védjegye.

2008 – a SILIMED és a német cég partneri kapcsolata véget ér, a SILIMED létrehozza a saját forgalmazó hálózatát egész Európában, 2009-től a német cég saját terméket dob a piacra.

2008 – a SILIMED elindítja a BioDesign mellimplantátumok értékesítését a piacon, amely a SILIMED implantátumok új vonalát képviseli, a modernitás és a kifinomultság jegyében, a nők különböző un. Biotípusához mérten méginkább a természetességet képviselik az új paraméterek (szélesség, magasság, projekció, bimbó távolság) meghatározásával. A BIODESIGN egyesíti magában a SILIMED addigi 30 éves tapasztalatát és a plasztikai sebészet világméretű iparágával való együttműködés eredményeit.

2012 – A SILIMED megkapta a világ legszigorúbb minősítését, az FDA engedélyt. Ehhez nagyon szigorú és részletes, 10 évre visszamenő un. pre (azaz piacra lépés előtti) és post (azaz piacra lépés utáni) 10 ényi klinikai elemzéseket és adatokat kellett felmutatni nagyszámú pácienseket vizsgálva az implantátumok beültetését követően, amelyek alátámasztják az implantátumok kiemelkedő megbízhatóságát és minőségét, amely azt jelenti, hogy a termék megbízható és minőségi.

Silimed mellimplantátum formák és típusok

 

SILIMED legfőbb minősítéseiSilimed mellimplantátum

  • FDA engedély – a legszigorúbb minőség védjegye
  • INMETRO – National Institute of Metrology, Quality and Technology
  • Good Manufacturing Practices ANVISA (Brazília) – National Agency for Sanitary Vigilance
  • Quality System – (GMP) /FDA által elismert/

 

A SILIMED TRUE TEXTURÁLT és PURE POLYURETÁN felületű szilikon mellimplantátumokat gyárt, kerek, anatómiai (csepp, széles és hosszú anatómiai) és egyedülálló módon kúp formában.

silimed-implant-mellnagyobbitas-plasztika2

Garancia

PURE POLYURETHANE

Szakadás: A PU (PURE POLYURETÁN) implantátum burkolatának szakadása esetén egy új SILIMED PU implantátumot adnak. Életre szóló garancia.

Kapszuláris Kontraktúra: A SILIMED  10 évnyi cseregaranciát vállal a tokzsugorodás (Baker skála szerinti III vagy IV) esetén, hiszen annak esélye csupán 1% (100 nő esetén 1 esetben fordul elő 15 év alatt). Egyedi a SILIMED által.

Elmozdulás: A SILIMED 10 év cseregaranciát vállal, hiszen a PURE POLYURETÁN implantátumok a hab felület innovatív eljárásának köszönhetően (mely a SILIMED sajátja) az egyetlen implantátumok a piacon, melyek kitapadnak, és garantáltan nem mozdulnak el. Akár más (nagyobb) méretet is lehet választani ezekben az esetekben. Életre szóló garancia. Egyedi a SILIMED által.

TRUE TEXTURE

Szakadás: A TRUE TEXTURÁLT implantátum burkolatának szakadása esetén ingyenes SILIMED TRUE TEXTRULÁT implantátumcsere. Akár más (nagyobb) méretet is lehet választani ez esetben. Életre szóló garancia.

Tudnivalók, komplikációs ráták: http://www.mellimplant.hu/mellimplantatumok-osszehasonlitasa-markak-szerint/

SILIMED emlőimplantátumokra vonatkozó információk forrásai:

http://silimed.hu/

http://sientra.com/

http://www.silimed.com.br/en/quality/certifications/

http://www.silimed.com.br/en/plastic-surgery/silimed-product-replacement-program/

1 HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás