Főoldal Hírek Milyen mellimplantátumot válasszak?

Milyen mellimplantátumot válasszak?

Milyen mellimplantátumot válasszak? Teszik fel ezt a kérdést nők ezrei minden pillanatban a világon. Nincsenek könnyű helyzetben, mert weboldalak százai zúdulnak rájuk, ha informálódni szeretnének a világhálón és a mindegyik honlap a saját, preferált márkáját állítja be a legtökéletesebb választásnak. Ilyen esetben a legjobb, amit tenni lehet, az, ha nem engedünk az eladni akarás mézédes maszlagának, hanem tudományos alapon hozzuk meg a döntést, és azt válasszuk, ami bizonyítottan a legjobb.

Mit vár el egy nő a mellimplantátum kiválasztásánál?

Mik a főbb szempontok?

  • ne szakadjon ki
  • ne legyen hullámosodás a szélén
  • ne forduljon, és ne mozduljon el
  • ne alakuljon ki olyan szintű tokzsugorodás, ami miatt az újbóli műtét szükségessé válna
  • természetes tapintása legyen
  • kínáljon olyan formát és projekciót, ami az elvárásoknak megfelel
  • legyen garancia a mellimplantátumra
  • a garanciát érvényesíteni is lehessen: vagyis legyen múltja a cégnek

Néhány komplikáció

Milyen lehetőségek közül lehet választani?

Válasszunk egy olyan márkát, mely régóta fennáll a piacon és elégedett nők ezreit tudhatja már maga mögött, így nem válunk „próbanyuszikká”.

Döntsünk amellett a mellimplantátum márka mellett, melyekre készültek publikációk több év távlatában: ez azért nagyon fontos, mert a kapszuláris kontraktúra (tokzsugorodás) körülbelül 10 év elteltével mutat reális képet a szövődmény-rátáról. Ez azt jelenti, hogy 10 év tekintetében sem szeretnénk azok közt az 1-2% mellnagyobbításra vállalkozók helyzetében lenni, akiknél kialakul ez a szövődmény és újbóli mellműtétre kell számítaniuk. Egyes típusok és fajták esetében azonban a kapszuláris kontraktúra aránya 6-10-16-30% és akár ennél több is lehet nem 10 év, hanem ennél kevesebb időn belül. Például a Mentor (MemoryGel) és Allergan implantátumok esetében 6 év távlatában 9,8% – azaz már közel 10% az esélye annak, hogy ha ezt a fajtát választom, akkor nekem is újra kés alá kell feküdnöm 6 éven belül, és ha a 10 évet vizsgáljuk, akkor mindkettőnél akár 20% az arány, ami súlyosan magas! Mondhatjuk úgy is, hogy az idő múlásával egyre nagyobb az esély hogy cserélni kell, 10 éven belül!

A választás esetében nemcsak azért elengedhetetlen fontosságú a szövődményrátákkal való tudomás, mert így elkerülhetjük az újbóli műtétet vagy meghosszabbíthatjuk a „szilikon melleink élettartamát”, de tisztában kell lennünk azzal is, hogy a tanulmányok példáiból egyértelműen látszik:

a műtét megismétlése növeli az újbóli szövődmény kialakulásának kockázatát, tehát nagyobb eséllyel lesz újra probléma a beavatkozás eredményeképpen.

Tehát egy ördögi csavart kell elkerülnünk!

Olyan mellimplantátumot válasszunk, mely alapvetően lecsökkenti a szövődmény kialakulásának kockázatát!

A konzultációkon leggyakrabban a texturált felületű, kerek mellimplantátumokat ajánlják a plasztikai sebészek. Vajon miért? Járjunk egy picit utána és próbáljuk megfejteni az okát valamint azt, hogy tényleg ez-e a legmegfelelőbb választás az esetek többségében!

Folytatás: Milyen mellimplantátumot válasszak? II.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás