Főoldal Információk Így válasszunk orvost

Így válasszunk orvost

Mindig nézzünk utána, hogy milyen szakvizsgái vannak a választott orvosnak!

Kérjünk referenciát! Beszéljünk olyan páciensekkel, akiket már megoperált a választott doki (jobb nem az interneten keresztül, mert nem tudhatjuk ki van a másik monitor előtt). Ha azt mondja nem adhat ki adatokat, az gyanakvásra adhat okot.

Ha túl olcsó valaki, az gyanús!

Nyugodtan tájékozódjunk az interneten az orvosról!

Az első beszélgetés rendszerint ingyenes. Írjuk föl előre a kérdéseinket és tegyük fel valamennyit: kérjünk pontos és kimerítő válaszokat (Mellplasztikai műtét előtt felteendő kérdések)!

A mellimplantátum típusát nem az orvos válassza, hanem a páciens! Az orvos véleményt formál, de ne felejtsük el, hogy a legtöbb sebész elhivatott egy-egy márka iránt (ahonnan például kedvezményesen kapja az implantátumokat illetve nagyobb árrést, hasznot tud produkálni). Kérdezzük meg az implantátum szövődmény-rátáját, érdeklődjünk a gyártó múltjáról, a garanciáról (Hogyan válasszunk implantátumot?)! Kérjük el az adatokat alátámasztó dokumentumokat is!

Az Orvosi Kamara tájékoztatást tud adni, hogy van-e folyamatban a kiválasztott orvos ellen eljárás, etikai kifogás vagy panasz.

Kérjünk olyan fotókat, ahol a beavatkozás előtt és utána látható a páciens, de az utolsó kép legalább egy évvel a beavatkozás után készült!

Figyeljünk a hely tisztaságára, felszereltségére! Ragaszkodjunk ahhoz, hogy az altatóorvossal is beszélhessünk.

Ha egy orvos nem ültet le a tükör elé és nem magyarázza el, mit fog csinálni, akkor válasszunk másik szakembert!

Mindenképpen tárgyaljunk több orvossal is!

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás