Főoldal Információk Szakadt mellimplantátum: Probléma van a mellimplantátumaival?-I.

Szakadt mellimplantátum: Probléma van a mellimplantátumaival?-I.

Mit tegyen, ha elszakadt az implantátum?

Ne pánikoljon, számtalan megoldást kínál a plasztikai sebészet! Ha bármilyen problémát észlel, keresse fel a plasztikai sebészét, menjen el akár több különböző szakértő konzultációjára, MRI-re és bizonyosodjon meg, a hogyléte felől.

A legtöbb szakértő plasztikai sebész egyetért abban, hogy a legjobb, ha ebben az esetben eltávolítják a kiszakadt mellimplantátumot minél előbb, főleg ha az szilikon gél és nem sóoldat.

Általában a kiszakadt sóoldatos implantátum ártalmatlan, kivéve, hogyha a sóoldat baktériumot, gombafélét tartalmaz, ami előfordulhat a nők testében. Ha az implantátum kiszakadt és betegnek érzi magát, láza van vagy/és kiütése, azonnal orvoshoz kell mennie. Fertőzés veszélye áll fent ebben az esetben szennyezett sóoldat következtében.

szakadt-szilikon-implantatum-mell

Kiszakadt implantátum

Ha a szilikon gél mellimplantátum szakadt el, vagy szivárog, azonnal el kell távolíttatni a mellimplantátumokat. Minél tovább marad bent a szilikon a testben, annál több ideje van vándorolni a szilikon részecskéknek a test különböző részeibe, mint például a tüdőbe és a nyirokedényekbe, ahonnét nem lehet eltávolítani. Sajnos senki nem tudja, hogy mi történik pontosan és milyen eredményei lesznek a szilikon testbe kerülése esetén (habár láttunk pár elrettentő esetet már), mert senki nem végzett tanulmányt még ebben a témában.

Tünetek:

  • fájdalom, bőrpír, duzzanat, bizsergő érzés
  • mell méretének vagy formájának változása
  • keményebb vagy puhább mellek
  • későbbiekben fellépő Baker IV kapszuláris kontraktúra
szakadt-mellimplantatum-problema-borpir

bőrpír, duzzanat

Fontos: ha azért szeretné eltávolíttatni az implantátumait, mert nem tetszik a megjelenésük, nem pedig egészségügyi célokból, tisztában kell lennie vele, hogy nem fognak ugyanúgy kinézni a mellei, mint a műtét előtt. Valamint, ha szilikon szivárgás miatt kell eltávolítani az implantokat, a sebész valószínűleg a mell szövetének egy részét is eltávolítja, amitől az kisebb lesz, mint eredetileg, a mellimplantátumok behelyezése előtt.

A legjobb gyártók már kizárólag összetartó, kohezív gél (gumimaci) emlőimplantátumokat gyártanak, melyek 0-ra csökkentik a szakadás, repedés esetén fellépő szivárgás kockázatát. Azonban érdemes tájékozódni a kohezivitás mértékéről – ellenállás mértéke, törésfok (minél nagyobb, annál jobb) -, ugyanis az gyártónként eltér!

„A kapszuláris kontraktúra előfordulásának az esélye nagyban emelkedik a szakadt implantátummal rendelkező páciensek esetében. Ez a leggyakoribb oka az újraoperációnak. A tokzsugorodás növeli a fertőzés, vérömleny és seroma kialakulásának veszélyét az idő múlásával.”Dr. Linder

Gyártónkénti szakadási ráták megtekinthetőek a Márkák – összehasonlítás oldalon, vagy ide kattintva.

Az FDA ajánlja minden mellnagyobbításon átesett nő számára az először 3 év elteltével, majd azt követő minden 2. évben elvégzendő MRI vizsgálatot!

Ha már megtörtént a baj, mit tehet?

Nézzen utána, és érdemes kiváló minőségű implantátumot választani, aminek vannak hosszú távú (10-15 évnyi) statisztikái arról, hogy milyen arányban szakadhat, kitapad-e, s egyéb szövődmény rátákról, valamint a kínált garanciákról.

Olyan orvost keressen fel, aki kórházban is praktizál es ha Ön eldöntötte, hogy milyen implantátum márkát szeretne, kérje azt!

hsc-silimed-koheziv-gumimaci

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás