Főoldal Információk Mell rekonstrukció: emlőrák okozta helyreállító, mellplasztikai műtét

Mell rekonstrukció: emlőrák okozta helyreállító, mellplasztikai műtét

Egyre több a daganatos megbetegedések száma. A mellimplantátumok helyes megválasztása nem csak azok számára fontos döntés, akik nem elégedettek a méreteikkel és nagyobb melleket szeretnének, hanem azok számára, akik elvesztették azt/azokat emlődaganatos megbetegedés következtében, vagy egy rosszul kiválasztott mellimplantátum okozott olyan komplikációkat, amiért el kellett távolítani a szövetet.

Az utóbbi esetben a megfelelő tájékozódás még fontosabb! Tudjuk, hogy a rekonstrukciós műtétek esetében nagyobb a komplikációk kialakulásának a lehetősége, mint az első operáció következtében. Ezért kell odafigyelni, hogy ilyenkor (is) olyat emlőimplantátumot válasszunk, mellyel minimálisra lehet csökkenteni a szövődmények kialakulásának esélyét. -> Komplikációs ráták egyes márkák esetében

Az emlő helyreállító műtét időpontja lehet azonnali: ekkor a tumor, vagy komplikációt okozott mellimplantátum eltávolításával egy időben történik az emlőpótlás.
Lehet korai halasztott, mely nem több, mint 1 héttel a probléma forrása után esedékes. Ami ez után következik, azt az orvostudomány halasztott emlő helyreállító műtétnek nevezi.
Az egyik rekonstrukciós lehetőség alapja a testzsír, a másiké az emlőimplantátum. #onkoplasztika

Implant-reconstruction-mellplasztika


NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás