Főoldal Információk Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

Mennyibe kerül a mellnagyobbítás?

A mellnagyobbítás az emlők teljesebb megjelenését eredményezheti (az arányosabb és formásabb mellekért), valamint a jól kiválasztott márkájú és típusú mellimplantátummal az életminőség és az önbizalom is nőhet. Fontos azonban, és ki kell hangsúlyozni a választás szerepét. Mi, nők döntünk arról, hogy belevágunk-e a procedúrába vagy nem; melyik orvost válasszuk; kiben bízunk meg; milyen információk alapján választunk mellimplantátumot; milyen megjelenést akarunk elérni, stb.

Mint minden szépészeti, esztétikai beavatkozás, a mellnagyobbítás is költségekkel jár. Míg mérlegeljük, jó pár tényezőt át kell gondolni: szövődmény ráták, munkából kieső idő, ruhatár lecserélése… és az ár! Míg egy jól megválasztott implantátummal az első két tényező jelentősen lecsökkenthető – a ruhatár lecserélése pedig inkább az előnyökhöz írható, mintsem a hátrányokhoz – az utolsó kérdés igencsak sarkalatos. Mennyit szánunk rá? Milyen végkimenetelre számíthatunk különböző árkategóriák esetében?

Mindenkinek el kell dönteni ugyanis, hogy megengedheti-e magának a műtétet!

A mellnagyobbításra nem gondolhatunk úgy, mint egy egyszeri befektetésre, mely az életünk végéig bőven megtérül vagy így (például önérvényesítés), vagy úgy (önbizalom, közérzet…). Bár sok esetben egy jól sikerült műtét a megfelelő minőségű implantátummal és a szervezeti adottságokkal egyesülve egy életen át probléma nélkül megfér.

Ezért is van nagy hangsúly a választáson: lehet vele növelni a problémamentes évek számát! Ez egy nagyon fontos tényező. A minőségi implantátumok tanulmányokkal bizonyítják a megfelelőségüket, a szolgáltatott statisztikai adatokból és a szövődményrátákból pedig rálátást kaphatunk a lehetséges kimenetekre.

Árkategóriák: A biztonság mindig is egy magasabb „szint”, bármilyen terméket vagy szolgáltatást veszünk igénybe. Egyes implantátumok nem azért olcsóbbak, mert a szomszédos országokból hozzák be őket és a szállítási költség minimális; és nem azért drágábbak, mert tengerentúlról érkeznek… Hanem a know-how, a tudás és a tapasztalat; a „szintkülönbség”.

Mennyibe is kerül a mellnagyobbítás? Lássuk!

A mellnagyobbítás hazánkban:

Kuponnal már 490.000 forinttól található az interneten… J Ahhoz azért bátorság kell. Az akciós vajon mitől akciós? Csak gondoljunk bele és rögtön elmegy tőle a kedvünk.

Összességében elmondható hogy 600.000-1.100.000 között mozog a mellnagyobbítások ára. Találunk magas minőségű implantátumokkal dolgozó, kórházban is praktizáló plasztikai sebészeket, akik megfizethető áron teszik lehetővé a mellnagyobbítást, általában vidéken (pl. Veszprém, Pécs), 615-750.000 között.

Viszont ennek az ellentéte is igaz! Ismert plasztikai sebészeket, aki tanúsítvány nélkül rendelkező, kevés múltú európai mellimplantátumokat használnak, és nagyon magas áron végzik a mellnagyobbító műtéteket.

Budapesten több konzultáción is részt vettem, az árajánlatok 7-800 ezer körül helyezkedtek el és a márkák széles kínálatát sorakoztatták fel. Árorientált kereséssel sokkal nehezebb a döntés, és az eredmény sok esetben alulmúlja a várakozásinkat.

Ne az ár alapján válasszunk elő körben! Tudom, hogy nagyon fontos kérdés, de mégis fordítva kellene:

  1. kiválasztani egy megbízható implantátum márkát és típust, mely életünk következő éveiben a legkisebb eséllyel okoz komplikációikat
  2. keresni olyan tapasztalt plasztikai sebész orvosokat, akik ezzel az implantátummal elvállalják a műtétet, tanácsot adnak többek közt a választható méretről és a behelyezés irányáról (a kiválasztott mellimplantátum forgalmazójának honlapján lehet információt szerezni a legközelebbi plasztikai sebészről vagy információt kérni tőlük emailben)
  3. ár és szimpátia alapján kiválaszthatjuk a plasztikai sebészt, akit szeretnénk

Nézzük meg az árakat nemzetközi szinten, gyors kitekintésként:

UK: $4000 – $6000

USA: $6000 – $10000

Olaszország: €3000 – €10000

Németország: €5000 – €8500

Franciaország: €3500 – €6500

A biztosítás fedezi a mellnagyobbítást?

A biztosítás nem fedezi az esztétikai mellplasztikát. A legtöbb páciensnek magának kell gondoskodnia a fedezetről. Csak egy sajnálatos eset létezik, amikor lehetséges a mellnagyobbítás tb támogatással: a helyreállító műtét, miután a melleket baleset vagy betegség miatt el kellett távolítani.

Megfizethető?

A megfizethetőség a páciens pénzügyi helyzetén múlik. Habár a mellnagyobbítás a legnépszerűbb plasztikai beavatkozás, nem mindenki engedheti meg magának. A mellnagyobbítást végzők száma egyébként 2000-2013-ig 37%-kal emelkedett és még tovább nő, nem veszítve a népszerűségéből.

Megéri?

Ezt mindenki maga dönti el, hiszen mindenkinek más arányban vesznek részt az életében a dolgok és arra költ, ami számára fontosabb.

Azt is kiszámolhatnánk, hogy mennyi pénzt költ el egy nő átlagosan 30 éves korától melltartókra akkor is egy szép összeget kapnánk eredményül – szembeállítva a mellnagyobbítás költségével.

Mégis erre a kérdésre csak azt lehet válaszolni, hogy van, akinek igen, van, akinek nem.

Akinek nem, az úgysem érdeklődik a mellnagyobbítás iránt.

Összegzés

Az ár fontos tényező, természetes, hogy mindenkit érdekel, aki mellnagyobbításon gondolkodik. Azonban nehéz a kérdésre pontosan válaszolni, mert más-más referenciákkal, tapasztalattal rendelkező plasztikai sebész orvosok, különböző műtéti költségek mellett sokfajta mellimplantátum típussal és márkával operálnak. A tiszteletdíj, hogy melyik orvos mennyit számol fel az elvégzett munkáért, az egyéni. A műtéti költségek (altatás, kórterem, személyzet…) változóak, de mégis nagyjából fixnek mondhatóak. A mellimplantátumok pedig gyártótól függőek: a silány, egyes francia implantátumok 80000Ft/pár áron érkeznek, míg a magasabb minőségű, elismert márkák ennek a soksorosába kerülnek beszerzési áron; valamint nemcsak a márkától, hanem a típustól is függ az ár: a polyuretán, mely bizonyítottan a legbiztonságosabb (Silimed), a legdrágább fajta, a texturált olcsóbb és a sima felület kerül a legkevesebbe.

A plasztikai műtétet érdemes megtervezni, időt szánni rá, gyűjteni a pénzt a nagy napra, ha szükséges. Miért? Mert minden egyes plasztikai műtét növeli a szükségességét a következőnek. Ami még több pénzbe, kellemetlenségbe, esetleges szövődménybe kerül. Ezért érdemes már elsőre jól, körültekintően választani.

A plasztikai sebészek megkönnyítik a választást, tapasztalatuknak hála a legoptimálisabb lehetőséget ajánlhatják. Érdemes több konzultáción is részt venni és közben tájékozódni a választási lehetőségekről, majd a kérdéseket felírva megvitatni azokat a kiválasztott orvossal. Habár 100% garanciát senki sem vállal, azért a nők többsége mégis elégedett az eredménnyel.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás