Főoldal Információk Megbuktak a francia mellimplantátumok!!??

Megbuktak a francia mellimplantátumok!!??

Poly Implants Prosthesis (PIP) mellimplantátumok

A francia kisvállalkozás 10 éven át gyártotta és forgalmazta 65 országban a szakadásveszélyes mellimplantátumot. Magyarországon a forgalmazók plasztikai sebészek is voltak (Vidal Medical Kft.). A becslések szerint 300 ezer nő él a világban a bármikor kiszakadható implantátummal.

„Én már a műtét után egy hónappal mondtam az orvosnak, hogy nem erre számítottam. Az egyik mellem egészen másként állt, az amúgy is túl nagy mellbimbóim pedig még nagyobbak lettek. Ő csak annyit mondott, ez ilyen, ezzel nem tud mit csinálni. Sok mindent nem tudtam tenni, elfogadtam. Csakhogy egy-két év után a mellem teljesen eldeformálódott. Elmentem egy másik orvoshoz, itt azonban gyorsan kiderült: nemcsak esztétikai hiba van, hanem más baj is, ami csak az újabb műtétnél derült ki. Az orvos teljesen le volt döbbenve, azt mondta, ilyet még nem látott. Az implantátum valósággal szétrobbant, a szilikon egy része pedig kifolyt. Ez a beavatkozás már sokkal több kellemetlenséggel járt. Decemberben volt a műtét, én még februárban is kötözésre jártam, dolgozni, de még vezetni sem tudtam” – mesélte kálváriáját a most pert nyert asszony.

Megelőzően szinte semmilyen tájékoztatást nem kapott azon túl, hogy a beavatkozás hegesedéssel járhat, illetve fennáll a kilökődés kockázata, de még a beültetett implantátumról sem tudott semmit. Írt a korábbi orvosának, hogy rendezzék ezt az ügyet, ő azonban még válaszra sem méltatta. A sokadik levele és hónapok után kapott végül egy értesítést, ebben az ügyvéd elérhetősége állt, ahová Erika fordulhatott volna, ha panasza van. Az asszony saját ügyvédet fogadott, Pongrácz Krisztinának is hosszas próbálkozására sikerült kapcsolatba lépnie a klinikával, ahol közölték: biztos csak még nagyobb melleket akar. Jóllehet, Erika a műtétek előtti 80B-és melltartóját az első és a második beavatkozás után is 80C-sre cserélte.

Időközben robbant a botrány és kiderült: a PIP által gyártott, vagyis az Erikánál is használt implantátumokba betöltött anyag nem felelt meg az előírásoknak, a felhasznált szilikongél nem rendelkezett egészségügyi felhasználási engedéllyel, ezért a gyártási engedélyét a francia egészségügyi hatóság 2010. március 19- én visszavonta, majd így tettek az összes többi országban is. – Vasárnapi hírek

2010: PIP (Poly Implant Prothese) betiltása

President-of-Poly-Implant-Prothese-Jean-Claude-Mas-holding-a-breast-implant

Cereform/Cereplast mellimplantátumok

Nemzetközi szinten 2007-től voltak a piacon.
A gyártó 1994-től foglalkozott a szilikon technológiák tanulmányozásával és tökéletesítésével.

Itthon CereMED néven Dr. Krasznai Dóra, Dr. Krasznai Zsolt felesége nevén volt a cég 2012-2014.02.01-ig, a botrány kitörése előtt pár nappal azonban már Bánfi Gábor neve alatt jelent meg a cég. Egy hölgy esete olvasható a márka kapcsán az egyik hírportálon:

“Kiderült, hogy egy, az unióban már akkor is vitatott sterilizálási módszert használ a cég, ezért a nő kifejezetten kérte, hogy egy másik márkát helyezzenek be neki. Csak a műtét után kapott dokumentációból tudta meg, hogy a doktor mégis a veszélyesnek ítélt terméket ültette be.

„Annyival magyarázta az ügyet, hogy az én méretemben nem volt a másik termék, csak ez. Ráadásul számlát sem kaptam, így igazán nem is tudom, hogy kérhetnék bármilyen jogorvoslatot” – mondja az asszony, aki protekcióval érkezett, kedvezményt kapott, így nem is mert szólni az elismervény miatt. Története nem egyedi” – Vasárnapi hírek

2014: Cereform visszahívása

A Cereform implantátumokkal kapcsolatos állásfoglalás 2014-es botrány kapcsán:

dr-janky-gyorgy-francia-mellimplantatum

Lásd még:
Újabb mellimplantátum botrány – Cereform
Visszarendelt mellimplantátumok – Cereform botrány 2014

Mindkettő bukott gyártó rendelkezett az Európában szükséges CE engedéllyel és ISO tanúsítvánnyal

További francia mellimplantátumok

Arion mellimplantátumok

A forgalmazó kérésére módosítás alatt..

A francia implantátumok egyike sem rendelkezik FDA engedéllyel, vagyis az Egyesült Államokban nem is árusíthatják őket, mivel ott szigorúbb a szabályzási rendszer és annak nem felelnek meg.

Eurosilicone

1987-ben kezdődik a történet. Habár már több, mint 25 év tapasztalattal rendelkeznek a mellimplantátumok kapcsán, csak 5 éves klinikai tanulmánnyal, visszakövetéssel rendelkeznek a páciensek komplikációs rátáinak megbecsléséhez (ezt ITT olvashatják). A GC Aesthetics név alatt a Nagorral együttműködve terjeszkednek a piacon. Cristalline Microtextured és Cristalline Textured modellek tartoznak az Eurosilicone márkához.

Kép forrása: http://newcontour.hu/a_mell_implantatumokrol.html

Kép forrása: http://newcontour.hu/a_mell_implantatumokrol.html

Kép forrása: http://newcontour.hu/a_mell_implantatumokrol.html

Kép forrása: http://newcontour.hu/a_mell_implantatumokrol.html

Sebbin

30 éves jelen van a cég az emlőimplantátumok piacán. Nincsen megfelelő klinikai tanulmány a megbízhatóságról (kapszuláris kontraktúra ráta és egyéb komplikációk).

Aesthetic plasztikai sebészet, Dr. Urszán Albert használja (2014).

Mellimplantátumok esetében nem előny az újdonság és a “legújabb generáció”

 

Motiva (?)

A costa ricai bejegyzésű francia családok (Eurosilicone tulajdonosa) által birtokolt Motiva közvetlenül a PIP betiltása után, 2011-ben alakult meg, 30 éves tapasztalatot hirdetve. A cég hazai képviseletében, a forgalmazásban a Pro Plasitca Kft., Dr. Karvász Tamás és Dr. Vincente Rodrigo /Kontur Klinika/ plasztikai sebészek vannak jelen.

A Motiva esetében sincsen tanulmány, mely bizonyítaná alacsony komplikációs rátáit.

 

Perouse Perthese mellimplantátumok

1992 óta gyártják Franciaországban. A Mentor kutatás-fejlesztési eredményeit használják az új Perthese mellimplantátum család gyártásakor. Nincs 10 éves klinikai tanulmány a biztonságról, 7 év távlatában végeztek felmérést 200 hölgy esetében, ez nem szignifikáns adat, de mindenesetre 7%-os kapszuláris kontraktúra rátáról számoltak be, ez ITT olvasható bővebben. Valamint 6 év távlatában 2002-2008-ig, 1447 eset kapcsán 4,2%-os Baker III/IV fokozatú tokzsugorodási rátával.
Ezzel műt például Dr. Kelemen Ottó, 649.000 forinttól.

french-editorial2

Forrás:

Arion: http://www.laboratoires-arion.fr/index.php/en/laboratoires-arion/background

Eurosiliconehttp://www.eurosilicone.com/

Cereform: http://cereformimplants.com/

E-cégjegyzék

és a többi hivatalos oldal, valamint plasztikai sebész honlapja.

2 HOZZÁSZÓLÁS

 1. Udvozlom! Nekem 5 eve volt egy implantatum cserem ARION -ra let kicserelve .A masodik evben mar ereztem hogy kezd kemeneyedni es fajni .Visszamentem az orvoshoz aki megmutott az megnyomkodta es mondta hogy majd job less. Vartam de romlot. Kovetkezo evben megint megnezet es akkor egy kis korekcios mutetet csinalt. Utana puha let a cicim. Par honap mulva viszont elkezdet kemenyedni es olyan kemeny let mint ha egy nagy ko let volna benne es fajt es szurt. Mivel en kanadaban elek ezert cask 1 evben egyszer jovok haza. nem mentem vissza hozza hanem egy korhazban ahol eltavolittattam az implantatumot.Mutet utan a doctor azt mondta es meg is mutatta hogy ki volt lukadva es meg volt fordulva es hogy a mirigy ala volt teve nem az izom ala .most 3 hete volt a mutetem es meg mindig nem vegyok tokeletessen jol .Kerem valaszoljon koszonom

  • Kedves Mária! Utánanéztem, a mirigy alatti behelyezéssel nincs gond, sőt, az a legideálisabb, hiszen természetes, az izom alatti elavult módszer és sok hátránya van.
   Sajnos az Arion egy rendkívül gyenge minőségű francia implantátum, nagy százalékban hallani, hogy sok a problémás eset, de ezt nagyon olcsón tudjak beszerezni az orvosok.
   Azt javaslom, hogy nézzen utána, s érdemes kiváló minőségű implantátumot választani, aminek vannak hosszú távú (10-15 évnyi) statisztikai arról, hogy milyen aranyban szakadhat, kitapad-e, egyéb szövődményekről.
   Javaslom, hogy Magyarországon olyan orvost keressen fel, aki kórházban is praktizál, és ha Ön eldöntötte, hogy milyen implantátum márkát szeretne, kérje azt. Ha további kérdése van, bátran tegye fel itt, vagy írjon privát üzenetet a kapcsolati űrlap segítségével!

Hozzászólás