Főoldal Publikációk Mentor MemoryShape kerek és csepp alakú szilikon mellimplantátumok hosszú távú kimenetei

Mentor MemoryShape kerek és csepp alakú szilikon mellimplantátumok hosszú távú kimenetei

A mellplasztika iránt érdeklődő hölgyek különböző fajtájú, formájú és típusú szilikon implantátumok közül választhatnak: ennek a kutatásnak a célja az volt, hogy felfedje a klinikai kimeneteleit a Mentor gyár kerek MemoryGel és az anatómiai MemoryShape/Contour Profile Gel implantátumoknak 9 éves távlatban, azon nők esetében, akik mellnagyobbításon vagy rekonstrukciós műtéten estek át.

A komplikációk és az újra operációk összesített előfordulása a Kaplan-Meier módszerrel lett megvizsgálva. A páciensek elégedettsége arra való válaszuk alapján lett meghatározva, hogy újra mellplasztikai műtét mellett döntöttek-e volna.

Az eredmények azt jelezték, hogy az anatómiai, csepp alakú implantátumok esetében alacsonyabb az összesített Baker III-IV fokú kapszuláris kontraktúra ráta a kerek implantátumokhoz viszonyítva: míg a korábbi esetében 3,4%, addig az utóbbi 11,3% az első ízben mellplasztikai műtétre vállalkozók tekintetében. A megismételt műtétek esetében ez a ráta az 15,6% a természetesebb formák választásával és 24,4% a kerek implantátumoknál. [1]

A fertőzési ráta is a kerek formájú felé mozdult el: az először kés alá fekvő csepp alakú implantátumot választó nők esetében 1,6%, míg a kerek formát választóknál ez az arány 6,2%. A szakadás is alacsonyabb rátát mutat csepp alakú implantátumok és első mellnagyobbító műtétet választók esetében 8 év elteltével ez 3,1% szemben a kerekkel, ami 10,3%.

A páciensi elégedettség 9 év tekintetében összességében magas volt: 94%.

Mentor MemoryShape kerek vs anatómiai volume

Mellimplantátumok összehasonlítása márkák szerint: összehasonlítás.

Forrás: http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25158767

[1] Ezért is nagyon fontos, hogy már az első alkalommal a legjobbat válasszuk! – szerk.

NINCS HOZZÁSZÓLÁS

Hozzászólás